Künye Reklam
Menü
Trabzon Gündemi - 10.12.2020 | Trabzon Gündemi Haberleri

Trabzon Gündemi - 10.12.2020

Trabzon Gündemi - 10.12.2020

Trabzon'un ve Trabzonspor'un perde arkası gelişmelerini Trabzon Gündemi ile sizlere aktarmaya devam ediyoruz...

​​​​​​

Süper lige umduğu gibi bir başlangıç yapamayan Trabzonspor'un kötü gidişatında yerli futbolcular da yaşanan performans düşüklüğünün de etkili olduğu söyleniyor. 
Uğurcan Çakır, Abdulkadir Ömür, Abdulkadir Parmak ve Hüseyin Türkmen gibi altyapıdan yetişen yerli futbolcular bu yıl istenilen performansı henüz gösteremediler. 
İsimlerin arasında ise en çok tepki alan defansta oynayan Hüseyin Türkmen oldu. Rakibe karşı savunma da eksik kalan ve yaptığı hatalarla Trabzonspor'un mağlubiyetlerinden sorumlu tutulan Türkmen performansının düşük olduğu maçlar sonrasında taraftardan büyük tepkiler aldı. 
Trabzonspor yönetiminin de bu konuyu masaya yatırdığı bilgisine ulaştık. Ligin arasında yeni transferler yaparak takımı güçlendirmek isteyen Abdullah Avcı Hüseyin Türkmen de yaşanan performans kaybı nedeniyle yeni bir isimle devam etmek istiyor. Bilgi Hüseyin Türkmen ligin arasında başka bir takıma kiralık verileceği yönünde. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu göreve başladığı günden itibaren şehrimizde kronikleşen sorunların çözülmesi için elinden gelen gayreti gösteriyor. Bunu şehrimizde yapılan belediyecilik faaliyetlerinden görebiliyoruz. Biz de zaman zaman Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu sayfadan önerilerde bulunarak sayın bakanımızın küçük dokunuşlarıyla vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almasına vesile olmak istiyoruz. 

Trabzon'da bu güne kadar hiç bir yetkilinin dikkatini çekmeyen fakat yolda yürüyen vatandaşlarımıza sürekli engel olan bir durumu aktaracağız. 
Evet kaldırımların ortasındaki direklerden ve levhalardan bahsediyoruz. Vatandaşlarımızın kaldırımlardaki en büyük engeli bu direkler.  Tabi her yerde yok. Muhtelif yerlerde, dar kaldırımlarda vs vs. Bu konuda hemşehrimizin talebi var. Rahat yürümek istiyorlar..
Haberin Takası olarak Trabzon Gündemi sayfamızda ortak aklın bir parçası olarak şehrimizin sorunlarının çözülmesi için yapıcı bir şekilde katkı sağlama gayreti içerisinde olacağız. 

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Uğur Aydın herkesi şaşırttı. Zaman zaman sert zaman zaman yumuşak genellikle siyasi paylaşımları ile gündeme gelen Uğur Aydın ile alakalı ilginç bir duyum aldık. İlginç bir durum değil onu sürekli siyasi konularla yan yana gördüğümüz için bu ayrıntı bizim dikkatimizi çekti. Mutlaka sizlerde biliyorsunuzdur Ortahisar belediyesi bir şiir yarışması düzenliyor. Ve bu yarışma için belki de binlerce kişi başvuracak ve yazdığı şiirlerle Trabzon'u anlatmaya çalışacak. Şiirlere güzel ödüller de var. Bu yarışmaya Uğur Aydın'ın da katılacağını duyduk. Hem de iki şiir ile! Aydın Pandemi sürecinde yasaklarda evde kal şiir yaz modunda geçiriyor. Eğer kazanırsa; ödülü de Hasan Dilekoğlu'nun yönetici olduğu Kızılay'a bağışlayacakmış.  ödül alırsa Merakla bekliyoruz şiirleri...

Trabzon'da özellikle karayolları inşaat projeleri alanında önemli bilgilere sahip olan köşe yazarımız Onur Doruk'un yazdığı 'Trabzon ulaşımındaki kördüğüm nasıl çözülür?' yazısı çok kişinin dikkatini çekti. Kimsenin yazıp söyleyemediğini dile getiren Doruk ilginç ayrıntılara da değindi. Doruk'u da bizi de üzen konu şu neden Trabzon'a yapılan büyük karayolları projelerine karşı hep olumsuz bir refleks oluşuyor. Yatırımlara hep birlikte sahip çıkmalıyız. Eğer Trabzon'un tarihi, kültürel ve coğrafi değerlerini korumak istiyorsak tünelin aynasına değil normal bir aynaya bakıp iyice düşünmemiz gerekiyor. 
Doruk'un yazısı >>>https://www.haberintakasi.com/makale/trabzon-ulasimindaki-kordugum-nasil-cozulur-474

Pandemi sürecinde ekonomik olarak büyük zorluklar yaşayan dolmuşçu esnafı Trabzon Büyükşehir belediyesinde gündeme getirdikleri dolmuşlara zam konusunda kırmızı ışığa takıldı.
Dolmuşçuların talebini değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu şoför esnafının talebine 'Gündemimizde yok' diyerek kırmızı ışık yaktı. 
Tabii bu kırmızı ışık dolmuşçuların trafikte 2-3 dakika beklediği kırmızı ışıktan değil! 
Ne kadar bekleyecekleri bilinmez...
Pandemi süreci sadece esnafı değil hemşerilerimize yine esnaflarımızı herkese olumsuz yönde etkilemiştir. Bu zorlukların yükünü hafifletmek için herkesin bir pay alması gerekiyor. Dolmuşçuları rahatlatalım dersek vatandaşı zora sokulmuş olacak. Hiçbir başkan vatandaşını zora sokmaz. Yani bunun dolmuş dönüşümü ile alakası yok. İnce bir ayrıntı. 



        YORUMUNUZU PAYLAŞIN