Trabzonda gündeme ilişkin kısa kısa gelişmeler...
Onur ailesi şaşırttı!
Bugün akşam saatlerinde Trabzon yerel basınında bir haber son dakika manşetleriyle yer aldı. Haberde Deva Partisi il başkanlığına AK Partinin Ortahisar belediye Meclis grup Başkan vekili Nusret Onur’un oğlu Gökhan Onur ‘un getirildiği yazıyordu. Kimin getirildiğinden daha çok kimin oğlu olduğu öne çıkınca küçük bir araştırma yaptık. Baktık ki bu görevlendirme yapılmadan önce AK Partinin önemli bir kaç tane aktif görev yapan ismine ve halen aktif görev yapmayan eski yöneticilere görev teklif edildiği ama bazılarının kibarca, bazılarının da kovmaktan beter ederek geri çevirdiğini öğrendik. Peki tanıdığımız milli görüş kökenli Nusret Onur, oğlunun böyle bir göreve geleceğinden haberi var mı idi. Bize göre olmaması imkansız. Ancak engel olamamıştır. Ama madem ki siyasete ilgisi var, en azından oğluna yer açabilir, kendisinden sonra oğlunun siyasete AK Partide devam etmesinin telkinini yapabilirdi. Ak Partinin yeniliğe açık bir parti olduğundan hareketle rahatlıkla AK kadrolarda babasınında isminden dolayı yer bulabilecek iken böyle bir maceraya neden girdiğini anlamak zor.
AK Partide kongreler başlıyor...
Ak Parti il Başkanı Haydar Revi Cuma günü saat 14.30 da ilçe başkanlarıyla il binasında bir araya gelerek aylık ilçe başkanları toplantısını yapacak ve kongre startınıda verecek . Almış olduğumuz haberlere göre 5 eylülde Araklı ile başlayıp 25 Ekimde Ortahisar kongresi ile bitecek ilçe kongrelerinde 5 ila 6 ilçenin ilçe başkanının değişmesi bekleniyor. 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini yapacak olan kadrolar olması hasebiyle bu dönemde seçilecek ilçe başkanı ve ardından il başkanı çok önemli.
Twitter Doğu Karadenizde de Askıya alındı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'e getirilmesi planlanan sosyal medya düzenlemesine ilişkin Twitter'dan son mesajını paylaşarak destek verdi. Bahçeli, kanuni bir düzenleme yapılana kadar sosyal medya hesaplarını kullanmayacağını açıkladı. Bahçeli'ye, MHP Rize, Trabzon ve Giresun İl Başkanlarında da destek geldi. MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, "Liderimizin duruşu, düşüncesi, tarafı, tavrı, tercihi ve tepkisi bizim için emirdir... Liderimiz paylaşım yapana kadar ben de sosyal medya hesaplarımı askıya alıyorum." derken, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, "Liderimizin emriyle sosyal medya hesaplarımızı askıya aldık" dedi. MİHP Giresun İl Başkanı Ertuğrul Gazi Konal ise desteğini şu sözlerle duyurdu: "Liderimizin Sayın Devlet Bahçeli'nin sosyal medya ile ilgili kararına ve tepkisine binaen bütün hesaplarımızı askıya alıyorum. Müfteriler, münafıklar, müptezeller, sosyal medyadan temizlenip konuyla ilgili kanuni düzenleme ve Lider Devlet Bahçeli sosyal medya üzerinden açıklama yapıncaya kadar hesaplarımı askıya alıyorum."





















