Trabzonspor maçı öncesinde Ankaragücü Teknik Direktörlük görevinden alınan Mustafa Reşit Akçay'ın görevden alınmasının sebebi olarak "Trabzonspor'un şampiyon olmasını isterim." Sözleri gösterildi.
Mustafa Reşit akçay'ın görevden alınması ile ilgili tepkisini dile getiren Karadeniz gazetesi Spor Muhabiri İsmail Düzgün "Eminim ki değerli hocam Mustafa Reşit Akçay, takımına Başakşehir'e, Galatasaray'a, Beşiktaş'a karşı nasıl futbol oynattıysa aynı futbolunu Trabzonspor'a karşı da oynayacaktı. " diyerek "Trabzonspor'un şampiyon olmasını isterim" sözünü sadece Akçay değil eminim ki tüm bu renklere gönül veren herkes kullanır. Bu sözü söyledi diye teknik adamın işine son verilmesi doğru olmadı." ifadelerini kullandı.
Herkesin kendi memleketinin şampiyon olmasını istemesinin gayet normal olduğunun altını çizen Düzgün şu cümlelere yer verdi:"ben Gümüşhaneliyim, Gümüşhanespor'un şampiyon olmasını isterim. Bu çok normaldir. Herkes kendi memleketinin takımına sempati duyar, o takımın başarılı olmasını ister. Her Trabzonlu da Trabzonspor'un şampiyon olmasını ister.
Bakınız herhangi Trabzonlu oyuncu Trabzonspor'a gol atmadı mı? Attı. Hem de ne kritik dönemlerde... Hatta en iyi performanslarını bu takıma karşı sergileyenler de oldu. Hiç birine kızamam. Onlar ekmek yiyorlar. Herhalde aslanlar gibi oynayacaklar. Zaten oynamazlarsa, yatarlarsa büyük adilik yapmış olurlardı.
Unutulmamalıdır ki bir Trabzonlu ekmek yediği yere asla ihanet etmez. Mustafa Akçay da etmezdi. Hani derler ya bir insanın fikri neyse zikri de olur. İşte bu hep onların düşünceleri, demek ki onların kafa yapısında bunlar var. Nokta"





















