Künye
Menü
Trabzonspor'u kayyuma düşmekten kim kurtardı? | Mustafa Nuri SUNGUR
Mustafa Nuri SUNGUR

mustafanurisungur@gmail.com

Trabzonspor'u kayyuma düşmekten kim kurtardı?

Ahmet Ağaoğlu devam etmeli! 

Bordo-mavili renklere gönül veren kıymetli kardeşlerim. Geçen yıl şampiyonluğu kıl payı kaybetmemizin ardından hiç şüphesiz hepimiz büyük üzüntü duyduk. İlk defa şampiyonluğa bu kadar yaklaşmışken ve rakibimizde Başakşehir gibi bir takım olunca şampiyonluğu kesin kazanırız düşüncesi Bizlerde büyük hayal kırıklığı yaşattı. Ve şampiyon olamadık. 

Şampiyon olamadığımız gibi geçmiş dönemde yapılan hatalardan dolayı Avrupa kupalarına da hak ettiğimiz halde gidemedik. Bunun sorumlusunu aramak için birbirimize düştük. Fakat ne bir sorumlu bulabildik ne de bu tartışma ortamından kârlı çıkabildik. 

Bu sürecin bize en büyük zararı geçen yılki kemik kadromuzu elimizde tutamamak oldu. Böyle kısır tartışmaların sonucunda geçmişte edindiğimiz tecrübeler de gösteriyor ki hep aynı hataları yapıyoruz. Bizler birbirimizle çatışma haline düşünce rakiplerimiz bizim futbolcularımıza kanca atmaya başlıyor. Şampiyonluğu kıl payı kaçıran takım hiç kuşkusuz bir sonraki sezonunda en güçlü şampiyon adayıdır. Özellikle Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş Trabzonspor'a engel olabilmek için ön alma girişiminde bulunuyor. Ve bir sonraki yıl güçlü bir kadro ile lige başlaması beklenen Trabzonspor'un futbolcularını adeta elinden çalıyor. Söylediğim gibi bunun benzer örnekleri hangi yıl şampiyonluğa oynadıysa bir sonraki yıl aynısı yaşanmıştır. 

Konumuza dönecek olursak Ahmet Ağaoğlu büyük bir sorumluluğun altına girerek Trabzonspor başkan adaylığına talip oldu. Gerçekten Ağaoğlu'nun Trabzonspor'a talip olduğu aslında zora talip oldu günlerde birçok kişi ortalıkta görünmüyordu. Netice itibarıyla Ağaoğlu Büyük bir risk alarak Trabzonspor başkanı oldu. Bütçe anlamında enkaz bir şekilde devraldığı kulüp yönetimini yöneticilik tecrübesi ile ve finansal disiplini ile birlikte büyük başarılara imza attı. Bakıldığı zaman birileri hiçbir şey yapılmamış gibi görebilir. Fakat Ağaoğlu gibi bir tecrübe Trabzonspor'un başına gelmemiş olsaydı eğer Trabzonspor futbol Kulübü diye bir şey kalmazdı. Emin olun Trabzonspor o gidiş hatta sürüklenseydi hiç kimse bu takıma sahip çıkmayacak ve emin olun ki kayyuma devredilecek bir hale düşecekti. 

Bu sebeple Ahmet Ağaoğlu Trabzonspor'u adeta kayyuma düşmekten kurtarmıştır. Yani diğer bir anlamıyla borç batağına düşerek kapanmasına engel olmuştur. Bütün bu uğraşlar her zaman takdire şayandır. Ağaoğlu'nun yapmış olduğu bütün bu emekleri yok sayılarak bugün ligin başlangıç haftalarında takımın aldığı kötü sonuçlardan dolayı hedef tahtasına oturtmak büyük bir yanlıştır. Trabzonspor camiası olarak bu yanlıştan bir an önce dönmeliyiz. Zaten emperyalist kulüplerin hedeflediği de buydu. Bizler emperyalist futbol kulüplerinin planladığı tuzaklara düşersek kulübümüz bu gidişle değil şampiyonluğu görmek ligin üst sıralarında bile yer alamaz hale gelir. 

Değerli Trabzonsporlular yukarıda bahsetmiş olduğum konuları dikkate alarak Ahmet Ağaoğlu'nun yanında yer almamız gerektiğini bir kez daha söylüyorum. Ahmet Ağaoğlu eğer Trabzonspor'dan ayrılacaksa bu gidiş normal zamanında olmalıdır. Kongrede kazandığı Başkanlığı normal süresinde tamamlayarak yine bir kongrede devretmelidir. 


        YORUMUNUZU PAYLAŞIN