Künye
Menü
Trabzonspor Radikal Bir Reform Yapmalı | Hüseyin DEĞİRMENCİ
Hüseyin DEĞİRMENCİ

komodor6161@hotmail.com

Trabzonspor Radikal Bir Reform Yapmalı

TRABZONSPOR RADİKAL BİR REFORM YAPMALI

Trabzon tam bir futbol şehridir diye dillere pelesenk olmasına rağmen ki, doğrudur, uzun zamandır şampiyonluğu yakalayamıyor. Yetmişli yılların ortasında başlayıp, seksenli yılların ortasına kadar devam eden efsane Trabzonspor’un şimdilerde esamesi okunmuyor.

Şehrin üzerinde dolaşan karabasan bir türlü şampiyonluğa izin vermiyordu. 1983-84 den sonra Trabzonspor ligi 6 kez ikinci, 7 kezde üçüncü olarak bitirdi ve maalesef malum nedenlerle şampiyon olamadı.

Trabzonspor en son şampiyonluk yaşadığı 84 yılından bu yıla kadar, bir çok kez kulüp içerisinde reformlar yapıldı ve her defasında tam oldu artık tamam denildiği ve şampiyonluğun en büyük adayı iken bir sürü dış etkenlerle şampiyonlukları kaçırarak, yeniden yıkımlar yaşadığı görülmektedir.

Halbuki aklı Selim olanın yapması gereken şampiyonluk kaçıran kadroyu muhafaza etmek, bu kadronun üzerine çer çöp onlarca oyuncu almak yerine iki en çok üç direk katkı yapacak oyuncu transfer ederek, gelecek sezonda şampiyonluğa ulaşmaktır.

Tabi bunu istemeyen, şampiyon olmuş ve güçlenmiş Trabzonspor ile baş etmenin zor olacağını bilen rakip güçler, her zaman olduğu gibi, fitne fesat ile kulüp ve dolayısı ile takım içerisinde enkaz yaratmayı başarmışlardır.

Trabzonspor’da bu gibi enkazların ortadan kaldırılması da, uzun yıllar aldığından, bu enkazı yaratanlar yıllarca kafaları rahat ve istediği gibi at koşturarak hedeflerine ulaşmışlardır.

Ve Trabzonspor’da bu enkazlardan kalkabilmek için yıllarca reformlar yapmıştır ki, bu reformların en büyüklerini 1996-2005-2011 yıllarında kaçırdığı şampiyonluklardan sonra yapmıştır.

Maalesef Bu süre içerisinde, Genel olarak bakıldığında, hep istanbul ağırlıklı yönetimler olmuş ve Trabzonspor’a ağır yaralar açmış ve borçlar bırakmışlardır.

Trabzonspor’un Son on yılına şöyle bir bakıldığında, borcunun milyar liraların üzerine çıktığı ve gerçek borcunun da (mali genel kurullarda açıklananın dışında) ne kadar olduğu hiç bilinememiş, hiçbir zaman da şeffaf olarak açıklayan bir yönetimde olmamıştır.

Belliki geride bıraktığımız 2019-20 sezonunda da kaçan şampiyonluktan sonra eski yıllardaki alışkanlıklar gibi, yine şampiyonluk kaçıran kadro muhafaza edilememiş, yine çer çöp transferler yapılmış ve belliki en az üç beş yıl sürecek bir kadro reformu gerçekleştirilmek üzeredir.

Halbu ki yine yanlış yapılmaktadır. Evet reform yine şart olmuştur ancak bu kez radikal bir reform’a ihtiyaç vardır. Trabzonspor’un yönetim, teknik kadro, oyuncu kadrosu ve kulüp personelininde içinde olduğu her alanda radikal bir reforma ihtiyaç duyduğu bir gerçektir.

Çünkü, Trabzonspor ihtilal yaparak Türk futbol tarihinde şampiyonluğu anadoluya getiren ilk ve sonrasında bunu 6 kez başaran tek takım olmuştu ve akabinde İnişli çıkışlı grafiklerle son otuzbeş yıldır hiç bitmeyen ve değişmeyen sıkıntılar, Her gelen yönetimin öze dönerek yeniden yapılanacağız yalanıyla devam etti gitti.

Asla hiçbir yönetim bunu yapmadı, yapamadı ve yapmasıda mümkün degildi, aslında Çare her zaman vardı ve çareyide çok uzaklarda aramayada gerek yoktu, maalesef biz hep uzaklarda aradık.

Önce liyakat sahibi insanları göreve getirmekle işe başlayıp, camianın moralini ve heyacanını yükseltmek için bir an önce çalışmalara başlanmalıdır.

Geçmişimizde yapılan hatalardan ders çıkararak, hareket edilmeli ve çok beklemeden Önümüzdeki aralık ayı içerisinde yapılacak kongreyi milat olarak belirlemeli ve buna göre hareket edilmelidir.

İnanıyorum ve güveniyorum ki, eski ihtilal yapan Trabzonspor yönetimlerinin ve takım kadrosunun başarılarına yine yeniden ulaşılabilecektir, bu bilgi birikim ve kabiliyet bu camiada mevcuttur, yeterki bir olalım, samimi olalım ve birlikte olalım.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)


        YORUMUNUZU PAYLAŞIN