Künye
Menü
Bu Kez Direklerde Durduramadı | Hüseyin DEĞİRMENCİ
Hüseyin DEĞİRMENCİ

komodor6161@hotmail.com

Bu Kez Direklerde Durduramadı

BU KEZ DİREKLERDE DURDURAMADI 

Trabzonspor’un kaderi gibi şansında bozuk, bir maçın ilk devresi bu kadar güzel baskılı ve iyi oynayacaksın, iki net topun direkten dönecek, rakip kaleci kurtarış üstüne kurtarış yapacak, açıkçası çok net olarak ilk devre 4-0 Trabzonspor’un üstünlüğü ile bitecek derken, maalesef 1-1 sona eriyor.

Maçın 12.dakikada Bakasetas’ın müthiş füzesi ile Trabzonspor 1-0 öne geçti, evet bu oyunun karşılığı bu dedik, fakat o kadar çok kaçırdık ki, Maçın tek hakimi olarak oynayan Trabzonspor ama, maçın 41.dakikasında, atak yapmayı hatırlayan Kayserispor bir geldi ve bu atakla Emrah Başsan kafa ile, skoru 1-1’e getiren golü attı.

Ne kadar iyi olursan ol sahada tecrübesiz ve yeteneksiz ayakların oldumu, maalesef çok iyi oynadığın maçta, bu oyuncuların eksikliğinden rakip yararlanıp golü buluyor ve bu gol, hem takımda hem taraftarda moral bozukluğuna sebep oluyor. Yine gol İsmail’in tarafından ve Ahmetcan’ın tecrübesizliğinden geldi, bu sol beke acilen bir çare bulunmalı.

Trabzonspor ikinci yarıya da çok iyi başladı, ancak Siopis ve Gervinho’nun aksadığını gören hoca bu oyuncuların yerine, Yusuf Sarı ve Abdulkadir Ömür’ü koydu, Zaten iyi oynayan Trabzonspor oyunun kontrolünü iyice eline aldı, bu bölümde A.Ömür’ün oyuna katkısı büyük oldu.

Cornelius’a atılan yüksek bir topta, Cornelius topu önüne indirmek isterken Kayserispor stoperi uğur, topa eliyle müdahale edince hakem, VAR yardımıyla penaltıyı verdi, Bu atış için topun başına Bakasetas geçti ve sert bir vuruşla kendinin ve Trabzonspor’un bu maçtaki ikinci gölünü kaydederek skoru 2-1’e getirdi.

Bu golle iyice coşan Trabzonspor belliki, önceki iki maçta puan kaybetmenin acısını bu maçtan çıkarmak istemiş, orta sahada iki Kayserispor’lu oyuncunun bir birine çarpması sonucu top Trabzonspor’un ayağında iken, hakem oyunu durdurdu.

Ve hakem, hakem atışı ile oyunu başlatmak için topu Hamsik’in önüne bıraktı, bu topu önüne düzelten Hamsik, orta alandan Kayserispor kalesine öyle bir top gönderdiki sanki uzun menzilli füze gibi süzülen top çatala takılarak, belkide son yılların en muhteşem golü oldu, bu gole oldukça sevinen oyuncu ve taraftarlar, hakemin golü iptal etmesi ile şok yaşadı.

Neden şok olduk, çünkü kuraldan haberimiz yoktu, kural neymiş, hakem atışı ile başlayan oyunda, top en az iki oyuncuya değmeden gol olursa bu gol geçerli sayılmaz, ağut olarak kaleci vuruşu ile tekrar oyun başlar. Bu kuralı koyana ben dahil herkes isyan etmiştir, böyle bir gol böyle bir absürt kurala sebep iptal edilir mi, edildi maalesef.

Maçın, sonuna yaklaşıldığı dakikalarda, Kayserispor beraberlik için oyun oynamayı aklına getirmiş olacakki, ataklar geliştirmeye, pozisyon bulmaya çalıştı.

Maçın son dakikalarında, Kayserispor’un bu iştahı, heyecanlı anların yaşanmasına sebep oldu, acabamı dediğimiz bu son dakikalarda maçın sonuna beş dakika ilave eden hakem, Uğurcan’ın anlamsız zaman geçirme gayretlerine sebep iki dakika daha maçı uzatması, Uğurcan’ın her zaman yaptığı bu eylemden derhal vaz geçmesi gerektiğinin bir gerçeğidir.

Trabzonspor’un bu gün sahada, müthiş mücadele eden oyuncuları olarak, Edgar, Hamsik, Bakasetas, Peres ve sonradan oyuna giren Abdülkadir Ömür olarak haklarını teslim edip gönülden alkışlayalım.

Sonuç olarak, bu kez şansızlığımızda, direklerde bizi durduramadı ve üç puanı aldık.

Maç fazlası ile önceki iki maçta elde edemediği liderliğe yükselen Trabzonspor, böyle mücadele ettiği ve oynadığı sürece liderlikte de, kalıcı olacaktır diye düşünüyorum.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)


        YORUMUNUZU PAYLAŞIN