Künye Reklam
Menü
Trabzonspor'a neden sahip çıkmalıyız? | Mustafa Nuri SUNGUR
Mustafa Nuri SUNGUR

mustafanurisungur@gmail.com

Trabzonspor'a neden sahip çıkmalıyız?

Ülkemizi överken hep özel ve stratejik konumundan bahsederiz. Ülkelerde olduğu gibi tüm şehirler de kendine özgü özellikleriyle ön plana çıkar. Tabi insanoğlu durup dururken dur şu şehre bir bakayım demez. Onu illaki tetikleyen bir şeyler vardır. İşte bu noktada devreye tetikleyici unsurlar girer. Bu manada tanıtım en önemli tetikleyicidir. Tanıtımın detaylarına girmeye gerek yok. Rastgele şehrinize gelmiş birinin geri döndüğünde aklında kalanları anlatmasından tutun şehrimizin olumlu ya da olumsuz her hangi bir sebeple gündeme gelmesine kadar hepsi bir tanıtımdır.


Trabzonspor şehrimizin en önemli tanıtım kaynağıdır. Sümela Manastırı, Uzungöl, Atatürk Köşkü, Ayasofya Camisi Trabzon'un tanıtımına ve turizmine ne kadar katkı sağlıyorsa inanın Trabzonspor bu önemli turizm merkezlerinden binlerce kat daha fazla katkı sağlıyor. Bugün İspanya, İsviçre ve Rusya'da ve dünyanın muhtelif yerlerinde Trabzonspor sayesinde şehrimiz gündem oluyor ve merak ediliyor.

Türkiye'nin her yerinde Trabzonspor konuşuluyor. Hani askere gittiğimizde 'O Trabzonlu hoşgeldin' diyerek bizi karşılıyorlar ya işte bizim şahsımıza gösterilen o ilginin sebebi emin olun Trabzonspor'dur. Trabzonlu her şeyi başarır, zor işlerin üstesinden gelir, yanlış yapmaz diyorlar ya işte bu hissiyatın sebebi Trabzonspor'un memleketçi, dik duruş göstererek mücadele ile kazandığı maçların hafızada kalmasıdır. Tarih bizim memleketimize güzel ruhlu insanlar nasip etmiş ve bu insanlar da bu ruh ile maçlara çıkarak bu duruşu herkese sevdirmiştir. Bundan hiç kuşkunuz olmasın!

Yani Trabzonspor bize futbol zevki yaşatmanın çok daha ötesinde imkanlar sunuyor. Şehrimizin ekonomisine katkı sağlıyor, turizmine ve sosyal hayatına katkı sağlıyor. Dolayısıyla herkes kabul etmelidir ki; Trabzonspor renkleriyle binlerce insanı bir araya getirerek şehrin dinamizmini arttıran en büyük sivil toplum kuruluşudur.

Ve bize düşen sadece Trabzonspor'a destek olmaktır! Çünkü Trabzonspor şehrimizin ana taşıyıcı lokomotifidir. Şehrimizin Türkiye'de ön plana çıkaran ve Trabzon'u dünyaya tanıtan Trabzonspor'dan başka bir şey değildir. Bu kabul ile birlikte Bizler Trabzonspor'a daha çok sahip çıkmalı Trabzonsporumuz'u daha çok sevmeli ve takımımızı daha büyük bir kulüp haline getirmeliyiz.

Beşiktaş karşısında Trabzonsporumuz'a başarılar dilerken bir kez daha bu akşamki Trabzonspor - Beşiktaş maçının sonucu ne olursa olsun bizler yukarıda bahsettiğim hassasiyetleri dikkate alarak takımımıza sahip çıkmaya devam ediyorum. 


        YORUMUNUZU PAYLAŞIN