Künye Reklam
Menü
SEÇIMDE HIRSIZLIK VE YOLSUZLUK NASIL YAPILDI? | Hayrettin Turan
Hayrettin Turan

hayrettinturan@hotmail.com

SEÇIMDE HIRSIZLIK VE YOLSUZLUK NASIL YAPILDI?

Sandık kurulu başkan ve ona eşlik eden üyeler ilçe seçim kuruluna evrak teslimine gittiklerinde şu sistemle karşılaştılar:
* İlkönce sıra numarası verildi.
* Sırası gelen ilk aşama masaya gitti ve sonuç tutanakları basit şekilde gözden geçirilip , eksik olup olmadığına bakıldıktan sonra ikinci aşama masaya yöndirildi.
* İkinci aşama masada mühür ve kaşeler alındı.
* Aynı yerde üçüncü aşama masada da , genel bir kontrol ve inceleme yapıldıktan sonra ; "oy sayım döküm cetvelleri" ile "seçim sonuç tutanakları" elimize verilerek son aşama masaya gönderildi.

İlçe seçim kurulundaki bu son aşama masalarda her bir bilgisayarın başında ikişer kişi ; "oy sayım-döküm cetveli" ve "seçim sonuç tutanağı " kontrol edildikten sonra veriler tek tek Yüksek Seçim Kurulu veri sistemine giriliyordu. 
Veriler hatasız girildikten sonra görevli sandık başkanı serbest kalıp çıkıyordu.

İşte hırsızlık bu veri girişinin yapıldığı aşamada yapıldı. Buradaki görevlilerin ne yaptığını o anda kimsenin kontrol etme şansı yoktu. İstediğini istediğine yazmış ve kaydetmiştir.
Seçim bu aşamaya kadar büyük oranda sağlıklı yürümüştür. Zira o aşamaya kadar tarafların temsilcileri hep beraber oluyorlar.

Bunun dışında , sandık kurullarında görev alan üyeler sandıklar açılmadan önce imzalarını tutanaklara atmaları sebebiyle kontrol ve takipten kurtulan başkan ve memur üye diledikleri sonuç tutanaklarını doldurmuşlar.

Özetlersek hırsızlık;
YSK sistemi ve yetkisi içinde görevlendirdiği veya kendi memurları tarafından yapılmıştır. Yukarıda bahsettiğimiz , veri girişindeki görevli insanlar ağırlıklı olmak üzere ihmalkar ve dikkatsiz davranan parti temsilcilerinin fırsat verdiği yolsuz sandık başkan ve yardımcıları tarafından gerçekleşmiştir.

Diğer istisna yollar olmuşsa da kahir ekseriyet yukarıda bahsettiğimiz gibidir.

İktidarın ve kolluk kuvvetlerinin , kısaca sivil yönetimin seçimde hiçbir kusuru ve görev ihmali yoktur. Tamamen bağımsız , tek sorumlu ve tek yetkili mahkeme olan YSK'nın yetki ve sınırları içerisinde gerçekleşmiştir. Hükümetin bu alana müdahale şansı yoktur.

Muhtemelen Fetö veya benzer tinetteki insanların seçimden çok öncesinden organize olup bu kritik noktalara yerleşmeleri veya yerleştirilmeleri sonucu gerçekleşmiştir.

Bu da darbe çeşitlerinden biri olduğu kanaatindeyim.

Diye düşünüyorum ...


        YORUMUNUZU PAYLAŞIN