KAYMAKLI KADAYIF GİBİ GELDİ
Süper kupa maçını kazanıp, akabinde üç gün sonra ilgin lideri Beşiktaş’ı yenen Trabzonspor, bir üç gün sonra daha evinde ilgin dibinden kurtulma mücadelesi veren ve bu sezon üç hoca değişen, yeni Hocası ile son maçını kazanan Denizlispor ile karşılaştı.
Mücadele her iki takım adına da, oldukça hareketli başladı, kapanan bir Denizlispor bekleniyordu ama öyle olmadı, her iki takımda açık futbol oynayınca ve istekli arzulu oyuncularda olunca zevkli bir mücadele izlememiz mümkün oluyor.
Denizlispor maçın başında baskısını gole çevirip avantaj elde etmek istedi ancak buna Trabzonspor müsaade etmedi ve oyunu dengeledi. Trabzonspor’un tehlikeli atakları Ekuban, Bakasetas ve Nwakaeme’nin sağlı sollu atakları ile geldi, bu dakikalarda Denizlispor Trabzonspor’u orta sahada karşılamaya çalıştı.
Orta sahada Bakasetas oldukça diri görüldü, hem fizik gücü olan hemde teknik bir oyuncu Trabzonspor bu oyuncudan çok faydalanacak.
Ekuban Trabzonspor’un hücumdaki yıpratıcı ve vurucu gücü olduğu bir kez daha görüldü, buna Nwakaeme’nin şihir gibi futbolu ve müthiş adam eksiltmesi de eklenince gerçekten görülmeye değer unsurlar olarak görüldü.
İlk devrenin bitimine yakın 42.dakikada Ekuban’ın şut atmak isterken Mustafa Yumlu’nun taban girmesi sonucu sakatlanması bana göre penaltının babasıydı ama maalesef hakem efendi VAR’dan çağrılıp görüntüyü işlemesine rağmen penaltıyı vermedi, şaşırdık mı? tabikide hayır.
Denizlispor düşme korkusu ile konsantre olup iyi oynaması kendi adına skor getirmedi, Trabzonspor’un iki büyük maçın ardından biraz yorgun görülmesi oyunumuzu azda olsa etkilediğindendir, ilk devre goller kaçırmasına rağmen golü bulamadı ve böylelikle devre 0-0 berabere bitti.
İkinci devre Denizlispor daha çok maçı tutma, beraberliğe oynama düşüncesi ile sahada yer aldı, ilk devre beklenen defansif ankayışı ikinci devre sahneye koydu, böyle olunca Trabzonspor’un baskısı arttı, ikinci devrenin büyük bölümü Denizlispor yarı sahasında oynandı.
Maçın 61.dakikasında Trabzonspor’un golü geldi, golün mimarları arasında Baker, Djaniny ve Ekuban vardı ama golü yeni transfer Bakasetas attı böylelikle 61.dakika golü ile hoş geldi Sefa geldi.
Bu arada eski oyuncumuz Mustafa Yumlu’ya değinmeden geçemeyeceğim, ben sürekli maç izleyen biri olarak Trabzonspor harici maçlarda nasıl top oynadığını biliyorum ve görüyorum, ama ne hikmetse Trabzonspor maçlarını çok konsantre ve hırslı oynuyor, anladım belki buraya dair üzüntülerin var ama unutmaki seni Trabzonspor Türk futboluna armağan etti, ama senin bu fevri ve sürekli sert oyunun, özellikle bu maçtaki taban hareketlerin artık kin ve nefreti ortaya koymaktadır ki, bunu senin gibi bir Trabzon ve Trabzonspor’luya yakıştıramadım.
Trabzonspor’un skor üstünlüğü ile, yorgunluğunuda hesap ederek uzun süre kontrollü oyun oynaması ve hocanın bütün oyuncu değişiklik haklarını kullanarak yorgun oyuncuları bir nebze olsun dinlendirmesi, sonradan oyuna giren oyuncularınsa süre almasını sağlaması dikkat çekiciydi.
Maçın sonuna 5 dakika ilave etti hakem, bu ilave sürede Denizlispor bir gol pozisyonundan faydalanamadı, adımıza olumlu sonuçlanan son iki büyük maçın ardından bu maçtan tek golle 3 puan çıkarmak kaymaklı kadayıf gibi geldi, çünkü bu galibiyetle ligdeki sıralamada 4.sırada yerini aldı Trabzonspor.
Tebrikler Abdullah Avcı, tebrikler çocuklar sizi bu taraftar bağrına basacaktır.
(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

