İLLEDE ROMA’YI BİZ YAKACAĞIZ
Trabzon’da oynanan ve 3-3 beraberlikle biten, müsabakanın ardından Trabzonspor deplasmanda çıktığı, Molde karşısında ilk yarı maçı daha çok isteyen arzulayan ve turu almak isteyen taraf olarak göründü.
Molde takımı birkaç pozisyon bulsa da, trabzondaki kadar etkili olamadı ilk yarı, buna mukabil Trabzonspor, Hamšik, Nwakaeme, Djaniny, Gervinho ve Bakasetas ile oldukça baskı kurup goller aradı pozisyonlarda buldu, ancak ilk yarı itibari ile golü bulamadı.
Berat, Hugo, edgar ve Peres oldukça dikkatli oynadılar, Serkan sağ bekte yine cılız ve etkisiz görülsede, ihtiyaçta iş görecek performans ortaya koydu diyebiliriz.
Maçın ilk devresi golsüz beraberlikle sona ererken, ikinci devre oyuncu değişikliği olmadan maça başladı Trabzonspor ve yine ilk devrede ki baskılı oyunu ile hemen sahada kendini hissettirdi.
Trabzonspor bu baskılı oyunuyla, maçın 57. dakikasında Edgar’ın topu kaleye yönlendirmesi sonucu, Molde defansı topu kale içinden çıkardı, ancak bu pozisyon Trabzonspor hanesine gol olarak geçti ve Trabzonspor 0-1 öne geçti.
Trabzonspor bu golden sonra haklı olarak oyunu yavaşlatarak kontrol altına almaya çalıştı, bunda da başarılı oldu ancak, Maçın sonuna eklenen 7 dakikalık uzatmaların bitimine 30 saniye kala kalecimiz Uğurcan topu uzun oynayarak Nwakaeme İle buluşturmak istedi ancak top taca çıktı, bu topu Molde uzun oynayarak kalemizde pozisyon buldu ve maalesef golü yedik ve maçın 90 dakikası 1-1 berabere bitti.
Halbuki uğurcan topu Boşdaki bir arkadaşına aktararak Top çevirseler maçı zaten bitiriyorduk, yoktan yere maçı uzatmalara getirmek kendi adımıza hiç iyi olmadı.
Uzatma devresinin ilk 15 dakikasında Trabzonspor’un üstünlüğü ile geçildi, bu bölümde hoca değişikliklere gitti ancak sonuç değişmedi.
Bu arada santrafor transferinde oldukça geciken ve Avrupa kupalarındaki bu iki müsabakayı santraforsuz oynamamıza sebep olan başkan Ahmet Ağaoğlu’nu da ayrıca tebrik ediyorum, büyük bir başarıya imza attı aferin ona.
Uzatma bölümünün ikinci 15 dakikalık bölümüde golsüz beraberlikle geçilince, Maçın sonucunu tayin etmek için penaltı atışlarına geçildi.
Bu arada bu son bölümde oldukça yorulan Trabzonspor, olası bir kaza yaşamamak için top çevirdi, bu top çevirmedeki başarılarını, Maçın ilk 90 dakikalık bölümünün son anlarına galip girdikleri anda yapmaları gerektiğini öğrenmeleri gerekir.
Penaltı atışlarında Trabzonspor rakibine oranla daha üstündü bu atışlar sonucunda Trabzonspor dört penaltıyı gole çevirirken Molde üç penaltıyı gole çevire bildi, Trabzonspor’un son penaltısının atışı için topun başına, bir senedir sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalan, Trondsen geçti ve çok şık bir vuruşla, Trabzonspor’un turu geçen gölünü kaydetti.
Trabzonspor iki ayaklı bu maçlarda, oldukça iyi oynamasına rağmen sonuca oldukça zor ulaştı, bu zor sonucu elde etmek resmen illede Roma’yı biz yakacaz dedirtti. Bu tura ve mutluluğa Trabzon’un da Trabzonspor’un da ihtiyacı vardı.
(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

