Künye
Menü
Eku-Bam Bam Bam | Hüseyin DEĞİRMENCİ
Hüseyin DEĞİRMENCİ

komodor6161@hotmail.com

Eku-Bam Bam Bam

EKU-BAM BAM BAM 

Trabzonspor deplasmanda oynadığı Fatih Karagümrük maçına, Hugo, A.Ömür ve Pereira’nın olmadığı, Uğurcan, Serkan Asan, Hosseini, Edgar, Marlon, A.Parmak, Flavio, Baker, Nwakaeme, Ekuban ve Djaniny 11’i ile çıktı.

Trabzonspor maça iyi başladı golüde buldu ama Nwakaeme kalecinin görüş açısında diye, pasif olmasına rağmen Ekuban’ın golü VAR’dan iptal edildi.

Trabzonspor Galatasaray maçına nazaran bu maçta daha derli toplu ve daha akılcı bir oyun ortaya koydu, soldan Marlon, sağdan Serkan sürekli ataklara katıldılar, Dijaniny ve Ekuban oldukça istekli ve hareketliydiler, Maçın 16. dakikasında Ekuban Flavio’yu kaleci ile karşı karşıya bıraktı ama Flavio topu yandan avuta attı.

Ara transfer dönemine kısa bir zaman kaldı, o zamana kadar mecbur bu orta saha ile idare edeceğiz, bu süreci en az hasarla nasıl geçebilirizin hesabını yaparak ve en üst verimi almaya çalışarak geçirmeliyiz.

A.parmak, Flavio ve Baker’den oluşan bu orta saha Trabzonspor’u hiç bir başarıya getirmeyeceği bir kez daha bu maçla anlaşılmış oldu, zaten performansı düşen A.Parmak’ın taraftarlar ile girdiği diyalog sonrasında da, oldukça moralinin bozuk olduğu oynadığı oyunada yansımaktadır.

Trabzonspor’un en büyük eksikliğinin santrafor olduğunu bir kez daha belirtmeliyim, takım nekadar kötü olursa olsun, yinede topu bir şekilde rakip ceza sahasına kadar getiriyoruz, ancak orada operasyonu yapacak eleman olmayınca geri dönüyoruz. Demekki Sörlhot gerçekten bu takımı sırtına almış taşıyordu.

Karagümrük maçının ilk devresinin son 15 dakikasında Trabzonspor oldukça baskılı oynadı, Maçın uzatma dakikasında mutlak gol dediğimiz pozisyonda Nwakaeme topu dışarı gönderdi, hakem taktir haklarını Karagümrük’den yana kullandı, ceza sahasının hemen önünde A.Parmak’a yapılan yüzde yüz faülü es geçmesi art niyetli olduğunun göstergesi idi.

İlk devre Trabzonspor’un topa daha çok sahip olduğu bir gerçekti ancak gol bulamamamız birazda ileri uçtaki final paslarının ve son vuruşların kalitesizliğinden olduğunu söylemeliyim, Maçın devresi böylelikle 0-0 berabere bitti.

Maçın ikinci devresi golle başladı, Trabzonspor’un sağ taraftan getirdiği topu Serkan ceza sahasına ortaladı ve Nwakaeme’nin dokunuşunda top ağlara gol olarak gittiğinde dakikalar 46’yı gösteriyordu ve skor 0-1 oldu.

Maçın büyük bölümünde Trabzonspor golü bulduktan sonra üstün oynadı, ancak 71.dakikada resmen Karagümrük yaptığı ortada top kaleye yönelince gol oldu 1-1 Trabzonspor adına talihsiz bir gol diyebiliriz.

Tabi bu beraberlik golü Trabzonspor’un moralini bozmadı, Trabzonspor yine oyun üstünlüğünü elinde bulundurarak oynadı, Karagümrük’ün Ender bir atağında ani bir kontra atağa kalkan Trabzonspor’un Ekuban ile yakaladığı pozisyonu maçın 81.dakikasında gole çevirmesi ile maçta durumu 1-2 üstünlüğe taşıdı.

Trabzonspor’un bu İstanbul deplasmanında iyi futbolla galip gelmesi oldukça önemli idi, çok eksiğimize rağmen Ekuban’ın üstün gayretleri ve Maçın Yıldızı olması ile maçı aldı resmen Eku-bak ban ban diyerek maçı ve üç puanı aldık.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)


        YORUMUNUZU PAYLAŞIN