Künye
Menü
Başkent’te Süper Kupa Provası | Hüseyin DEĞİRMENCİ
Hüseyin DEĞİRMENCİ

komodor6161@hotmail.com

Başkent’te Süper Kupa Provası

BAŞKENT’TE SÜPER KUPA PROVASI 

Gençlerbirliği ile güneşli ve futbol oynamaya çok müsait bir havada karşılaşan Trabzonspor’un, bu maçtan da, mutlak galibiyet istediği apaçık ortada idi çünkü, son üç maçında 13 gol yiyerek mağlup olan Gençlerbirliği söz konusu bu üç maçta sadece bir gol atabilmişti.

Trabzonspor Baker’in kart cezalısı olması dolayısı ile onun yerine 11’de yeni transfer Berat ile başladı, kadro istikrarı adına ısrarcı olan A.Avcı bu konuda, olağanüstü bir durum olmadığı sürece hiç taviz vermeyede niyeti yok.

Trabzonspor maça iyi başladı ve ilk devre itibarı ilede maçın mutlak hakimi idi, sağdan, soldan ve ortadan bir dizi ataklar ve oyunlar geliştirdi fakat, ileri uçta bir Fuzuli var (Dijaniny) bütün topları harcayarak takımın geliştirdiği bütün oyunları fuzuliye çıkardı derken, nihayetinde bir topu önüne alıp kaleciden zor bela sıyrılarak Trabzonspor adına golü kaydetti ve dakikalar 37’yi gösterdiğinde skor 1-0 oldu şükür.

Maçın ilk devresi itibarı ile maçın yıldızı olarak yeni transfer Berat’ı gösterebiliriz, topa hakimiyeti, oyunu okuması, doğru ve akıllı paslar atması, oyunu yönlendirmesi çok iyiydi ve dahada iyi olacağının sinyalini de verdi.

Trabzonspor’un haftalardır aynı sistem ve kalitede oynaması, bir makinenin dişlileri gibi, oyuncu değişikliği olsa bile aksamadan çalışması, tamamen hoca başarısı olarak dikkatlerden kaçmamaktadır. Bu anlamda hocanın güven verdiğini söyleyebilirim.

Bu anlamda, hocaya iyi bir santrafor ile çok iyi bir on numara oyuncu daha verdiğinde bu Trabzonspor’u kimse tutamaz diye düşünüyorum, bu nedenle burada görev an.Ağaoğlu başkana düşmektedir. 

Trabzonspor’un maçın ikinci devresine de iyi başladığını ve oyun kontrolünün elinde olduğunu söyleyebiliriz. 

Bir ara Gençlerbirliği oyun kontrolünü eline alır gibi oldu, bu anlarda Trabzonspor kalesine baskı kurdu derken, Trabzonspor ani bir atakta, Nwakaeme ile topu sol tarafta buluşturdu ve Nwakaeme uzak köşeden koşan Ekuban’a müthiş bir pas attı resmen alda at der gibi, tabi Ekuban’da bunu geri çevirmedi ve  maçın 54. dakikasında bu müthiş pası şık bir vuruş ile gole çevirdi böylece Trabzonspor maçta 2-0’lık üstünlüğü yakaladı.

Trabzonspor’un ikinci golden sonra hafta içi çarşamba günü İstanbul’da Başakşehir ile süper kupa maçı oynayacak olmasından dolayı olmalı ki, bu maçı biraz rolantiye aldı, bu dakikalarda Gençlerbirliği biraz daha topa sahip olur gibi oldu ancak çokta etkili olamadılar dediğimiz anlarda penaltı kazandılar.

Hosseini’nin amatör liglerde bile göremeyeceğimiz bir geri pası yapması sonucu, bu topu alan rakip attığı şutu Edgar’ın eline çarptırması sonucu penaltıya sebebiyet verdi ve bu penaltıyı maçın 86.dakikasında gole çeviren Piris maçın sokrunu 2-1’e getirdi.

Bu kadar rahat olan Maçın son anlarını bu kadar acemice hareketler sonucu stresli hale getiren oyunculara yazıklar olsun demekten başka bir şey gelmiyor aklıma, ancak sonuç olarak maçı kazanmak önemliydi ve bu deplasmandan ve süper kupa maçı öncesi alınan bu galibiyet 2-1  çok önemliydi. Bu maça süper kupa provası diyelim.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

 


        YORUMUNUZU PAYLAŞIN