Okumak ve okunulanları düşünmek, önyargıları yok ederek bakış açımızı genişletir. Aynı olaya farklı bakış açılarıyla bakmış oluruz. Bu da bizlere artı değer kazandırır. Kendi şahsi görüşümüzden sıyrılıp tarafsız bir gözle bakmamızı ve anlamamızı sağlar.
Kitap okumak, mutluluğun yolunu açar. Mutluluk, iç huzurun sağlanması halidir. İstediğiniz her şeye sahip olsanız bile iç dünyanızda doldurulmayacak boşluklarınızı giderir. İç huzuru bulabilmenin yollarından biri de okumaktır. Tüm sıkıntılardan, üzüntülerden, sorunlardan sıyrılmış oluruz. Kişi, kendi içindeki rahatlığın ve huzurun farkına varır.
Sıkıntılı günlerden, karamsarlıktan, çaresizlikten kurtulmanın çaresidir okumak. Her derde deva denir ya okumak neredeyse her derde deva niteliği taşır. Ruhsal sıkıntınızda elinize bir kitap alıp okuduğunuzda hem sizi farklı bir aleme götürüp sıkıntınızdan uzaklaşmanızı sağlar hem de çevirdiğiniz sayfalarda sıkıntınızın sebebini ve çaresini bulmuş
olursunuz. Okumak, okuduğunu düşünmek ve anlamak, zihni berraklaştırır ve gönül gözünün açılmasını sağlar ve okuduğunuz bir konuyu anladığınız vakit o konuya olan önyargı düşüncelerinizden kurtulmuş olursunuz ve anlamakla beraber derin bir rahatlama ve iç huzurun yakaladığını hissedersiniz. Yanlış anlaşılmalar beyni ve kalbi kemiren kurtlardır.
Okumak zamanla kendini bilmeye yöneltir insanı. Bunu başarabilen,
bu yolda olan okumasını bilendir. Hem kendini hem evreni idrak ederiz. Kendi içindeki kitabı okuyabilen, diğer insanları da okuyabilir. Yani karşısındaki insanı anlar, onun neyi ve neden yaptığının farkındadır. Kitap nasıl bilgi veren ve öğretici bir kaynaksa her insan da böyledir.
Okumanın iyisi kötüsü olmaz. Okunan her şey, insanı geliştirmeye ve öğretmeye yöneliktir. Kitaptan daha iyi bir arkadaş yoktur zaman zaman insana dert ortaklığı eder, insanın gönlünü açar, yüreğine su serper.
İYİ OKUMAN’ın ve İÇ HUZUR’un YOL’unu BULMAYA HAZIR MISINIZ?

